Sider

torsdag den 28. juni 2012

NU er det sommer

Nu kan vi vidst langt om længe godt pakke vanterne væk... ;-)

Der er lidt sommer forude, og en klassisk sommerspise er koldskål. I div. supermarkeder kan man købe sådan nogle kartoner med skriften: Koldskål. Men det er altså overhovedet ikke koldskål der er i dem. jeg ved ikke hvad det er, men det smager HÆSLIGT!!
Når der bliver serveret koldskål herhjemme, så er det hjemmelavet. Jeg elsker at lave ting helt fra bunden. Hva, nå det har jeg nævnt? Er du sikker? Nå, men nu har jeg ihvertfald ;-)

Og opskriften, den får du også.





Havregrynsknas:

50 gr. margarine smeltes på pande ved fuld varme - uden at blive brun.
50 gr. sukker og 2 dl. havgregryn tilsættes og der røres konstant ved fuld varme i et minut. Skru ned på halv blus og fortsæt med at røre i det hele tiden i 2 minutter. Det skal kun ændre meget lidt farve - det på billedet smagte brændt og måtte laves om. Ja ja, en husmor fejler også ;-) Hældes ud til afkøling på et stykke bagepapir. Det er vådt i konsistensen, men bliver knasende når det er kølet af.

Koldskål:


4 past. æggeblommer piskes luftigt og hvidt med 3 spsk. sukker og 3 tsk. vanille.
4 d. kærnemælk og 4 dl. tykmælk/ymer piskes i.

Serveres med havregryns-knaset der nu er kølet af. :-)



Velbekom og glædelig sommer (og fra nu af køber du heller aldrig det i karton mere :-p)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar