Sider

tirsdag den 20. september 2016

At reklamere - hvad er reklame?

Egentlig er dette indlæg skrevet til min gruppe Negle Lir på facebook, da der på det seneste har været en del problemer omkring dette. 

Mange forstår ikke hvad reklame er, og det vil jeg her prøve at forklare, samt prøve at forklare hvorfor vi har forbudt det i gruppen. 

Ja, jeg er jo selv blogger og har gennem tiden modtaget en del sponsorater, samt været "fastansat" som blogger med henblik på løbende at reklamere for det enkelte firma. Og netop derfor kender jeg bagsiden af "medaljen", som også er grunden til at jeg KUN blogger freelance for formaer nu (altså ingen faste, løbende aftaler med nogen).

Når man er fast blogger for et firma, altså modtager produkter flere gange, så er det rigtig rigtig svært at være objektiv. Man kommer desværre til at lovprise produktet fordi man ikke vil fornærme firmaet, gøre sig uvenner med dem, men også for at sikre sig at man får flere produkter hen ad vejen ... 
Dette er også årsagen til at det simpelthen er vedtaget ved lov, at indlæg/opslag skal være meget tydeligt markeret med at der er tale om reklame! Så forbrugeren er klar over at der her er tale om en uægte bedømmelse af produkt/firma. 

Hvis nu jeg købte 100 tandbørster fra kina for 2 kroner, ja så ville de selvfølgelig være elendig kvalitet, men for at kunne sælge dem videre ville jeg jo være nødt til at sige at det var super gode tandbørster. Og sådan er det med ethvert firma!! De (ejer, ansatte, familie, venner, betalte bloggere osv) synes jo selv de sælger de bedste produkter. Derfor er firmaets (ejer, familie, ansatte osv) omtale af produktet ikke meget værd i forhold til forbrugeren. Hvor imod forbrugeren der af egen fri vilje selv har købt og betalt et produkt er ærlig i sin bedømmelse af produktet/firmaet. 

Jeg synes det er en god idé at firmaer bruger feks bloggere til at reklamere for deres produkt, og selvfølgelig har de brug for at reklamere for at kunne sælge. Og hvis jeg leder efter et produkt på feks google og finder et link til en blog der reklamerer for det, så er det mig selv der frivilligt har opsøgt det fordi jeg var interesseret. 

Men når et firma, blogger, venner, famillie osv. linker til det i en facebookgruppe så er det tvunget for medlemmet. Det er ikke frivilligt at medlemmet får det her firma/produkt smækket i hovedet. Derfor har medlemmerne i gruppen ønsket at reklame ikke skulle være tilladt! Ingen kommentarer:

Send en kommentar