Sider

torsdag den 12. maj 2016

Handle på Wish, ebay, lightinthebox m.fl.

På facebook støder man ofte på opslag som feks "Er det sikkert at handle på wish, ebay" osv. og jeg er faktisk rigtig overrasket over hvor mange der slet ikke ved hvad det er for sider de handler på ... For mange af svarerne fra dem er feks:
- nej, det tager flere uger om at komme. 
-ja, men vær forberedt på det kommer over flere dage. 
-vær obs på at du skal betale ekstra for pakken på posthuset. 

Derfor vil jeg prøve at skrive et indlæg om hvad det er for en type hjemmesider. 

FLERE FORSKELLIGE SMÅ BUTIKKER/SÆLGERE
For det første så er de at sammenligne med et marked. Altså de består af flere forskellige sælgere der har hver sin lille butik. Hjemmesiden gør det bare nemt for kunden, da man lægger alle varer i samme kurv og kun betaler ved én "kasse", selvom det feks er 3 sælgere man har købt hos. Hvis ikke der er fri fragt skal man betale fragt ved hver sælger. 

SPREDT UD OVER HELE VERDEN
Sælgerne er fra hele verden, og du skal derfor være obs på toldregler. Man kan se ved hver vare hvor sælgeren er fra og sælgerens navn, rating osv.
Er sælgeren fra et EU land kan du bare shoppe løs.
Er sælgeren ikke fra et EU land, og din pakke bliver optaget i tolden (gør de oftest) skal du betale moms (25%) og importgebyr (160kr) til post danmark når du afhenter pakken, MEN kun hvis beløbet er over 80kr (fragt er ikke med i beregningen). 

Bliver du let forvirret over tal/matematik så lad være med at læse følgende afsnit!
Og husk igen det kan være flere sælgere du køber hos. Så hvis du feks køber 3 ting der hver koster 30kr, altså 90kr ialt, men hos 3 forskellige sælgere, så kommer de i hver deres pakke og har altså kun værdi af 30kr og derfor ingen momsregning. 

DAG TIL DAG LEVERING FRA KINA?
Fordi siderne er oversat til dansk tror mange fejlagtigt at det er et dansk firma de handler hos, og forventer derfor at varerne kommer efter 1-2 dage. Men nu er det jo som beskrevet spredt ud over hele verden, og derfor tager fragt også noget tid. Mange sælgere benytter sig også af de absolut billigste fragtmetoder og de tager altså noget længere tid. Så 4-6 ugers fragt er helt normalt. 

En sidste, men særdeles vigtig ting er snakken om varerne er ægte. Men det har jeg skrevet et helt indlæg om, som du kan læse her: http://neglelir.blogspot.dk/2015/04/ebay-fake-vs-original.html

Dette blogindlæg er skrevet for at hjælpe dig!! Så hvis der er noget du mener jeg mangler at belyse, eller noget jeg har forklaret på en uforståelig måde, så sig endelig til :-) Der sidder med sikkerhed 10 andre med det samme spørgsmål som du har, så bare kom med det :-) 

Det hele kan virke uoverskueligt i starten, men bare rolig (ja eller ikke :-p) du lærer det henad vejen og SÅ bliver det dyrt - med alle de lækre billige ting du pludselig får adgang til ;-) Men start i det små med at købe en blomst til 6kr, og en kuglepen til 5kr osv. Så er det ikke så ærgeligt hvis du får valgt en forkert farve osv. 

Vil du læse nærmere om toldregler, og feks. beregne om du skal betale ekstra, så er denne hjemmeside perfekt: http://www.toldpriser.dk/toldregler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar