Sider

fredag den 5. september 2014

DUFTE TIL HJEMMETHej, jeg hedder Lisa, jeg er duft afhængig!!

Jeg har købt utallige roomsprays og duftlys gennem de sidste 15 år. Men INGEN af dem har været tilfredsstillende!! Det har været fra Tiger, IKEA, supermarkeder, brugskunstbutikker osv. Jeg vil ikke skrive en masse om hvorfor osv. Jeg vil hellere skrive om det der faktisk virker!! :-) 

For ca halvandet år siden, sprang jeg ud i det og købte et par Yankee Candles. Det er nok verdens mest kendte og populære duftlys (hvis man går op i duftlys). Og forståeligt, for de virker!!! Men prisen er så også en ganske anden end dem fra Ikea osv. så man/jeg køber ikke lige en hel masse!! Og der er ikke mange steder der sender til DK. Jeg har fundet 3. Den ene er udenfor EU, dvs der kommer moms, told og importgebyr på. Den anden koster en formue i fragt. Den 3 har gode priser, lav fragt, men et lidt begrænset udvalg. Jeg har dog valgt den sidste http://www.shopping4net.dk/ (svensk firma) for jeg havde jo ingen af dem i forvejen, så udvalget har været fint til mig. Du kan også være heldig at finde lidt i div. små brugskunstforretninger, men som alt andet, koster tingene en hel del mere herhjemme i DK. 
De fåes i forskellige størrelser, lige fra fyrfadsstørrelser til kæmpe store krukker. Og prisen (i udlandet) er fra 20-300kr ca. Så 20kr for ét fyrfadslys ... Ja, jeg køber ihvertfald ikke så mange ad gangen ;-) Men over tiden er det da blevet til ca 10-12 forskellige dufte jeg har prøvet af. Jeg er en sucker for jasmin duft, så mit allerførste lys var Midnight Jasmine. Og det lys kommer til at være i mit hjem resten af mit liv!! Det bliver jeg ved med at købe, uanset hvad!! Mums :-p

Det er ikke fordi jeg på nogen som helst måde er sundhedsfreak!! Men jeg kan godt lide at finde og bruge sundere alternativer hvor jeg ikke skal gå på kompromis med mine behov, krav og forventninger. 
Hvis du ikke ved det, så kan jeg fortælle at stearinlys udgiver rigtig mange usunde partikler. Altså skræmmende mange!!! Det kan du læse om her: http://www.soyalys.dk/cms.php?id_cms=8
By Ransborg er forhandler af soyalys. Et fantastisk alternativ til stearinlys. Deres duftlys er dog ret svage, så de lever ikke op til mit duft hunger ;-) Men de har også rene soyalys uden duft. 

I sommers blev jeg bekendt med et andet firma der hedder http://duftverket.dk/ . Og det er soja-voks med duft. Altså ikke lys, men nogle brikker som skal smeltes i en voks-brænder. Jeg valgte at købe en prøvepakke hvor man får 5 blandede brikker, og så købte jeg en hel plade af Clean Clean Cotton og Earliest of grey (min 2. obsession er nemlig bergamote). Der gik lidt ged i noget rabat, så de gav mig 2 ekstra brikker med også :-p 
Nu har jeg fået prøvet alle duftene af, men jeg er VIRKELIG dårlig til at forklare dufte, så det vil ikke rigtig give mening at beskrive dem hver for sig. Der er dog nogle enkelte som virkelig har skilt sig ud!! Den ene er Clean Clean Cotton. Det kilder helt i maven når jeg tænker på HVOR lækkert den faktisk dufter. Den er simpelthen uovertruffen. Dufter som at stikke hovedet ned i en bunke nyvasket tøj, stadig lunt fra tørretumbleren! Og duft intensiteten er lige mig!! God kraftig duft fordelt på ca 50 kvm. Altså ikke så man får hovedpine eller kvalme, men man kan dufte det selvom man sidder langt væk derfra. Så er der Hippie Tastic. Kan I huske røgelsespinde der var moderne i 90'erne? Yep, nu kan de fåes i duftvoks istedet ;-) Den er dog så kraftig i duften at jeg er nødt til at slukke efter 20 minutter. Så der er til laaaang tid i sådan 1 brik :-) Men det er en god duft (hvis man kan lide røgelsespinde) :-) 
Generelt er alle varianterne kraftige i duften. Og der har ikke været en duft jeg direkte ikke kunne lide!! Så jeg bliver ved med at købe Clean Clean Cotton som plade, og så lidt forskellige testere (enkelte brikker) så der er lidt variation. Og det bliver også sojavoks der bliver min kilde til room-scents fremover, og så lige Midnight Jasmine fra Yankee Candle!
Hver brik kan jeg brænde i ca 15 timer. 
Jeg bruger så soja-fyrfadslys i min brænder, og så sojavoks, så det er en ganske fornuftig, sund (sundere end stearin) måde at få duft i sit hjem. 

Der er forskellige måder at få rabat på, hos http://duftverket.dk/.  
- Ved at tilmelde sig deres nyhedsbrev får du 10% rabat på et køb. 
- Ved at skrive en anmeldelse på deres hjemmeside får du en 20% rabatkode.
- Og så er der noget med, at man kan gemme plastikbeholderne som brikkerne er i, og når man har samlet 10, kan man sende dem ind og få 2 plader duftvoks gratis!!! 


Jeg har købt 2 voks/tærtebrændere i en lokal brugskunstbix, og leger lidt med at pynte dem. Det er vigtigt at købe dem der hedder voks/tærtebrændere og IKKE olie-brændere!!! For skålen i olie-brændere er simpelthen for lille. 

Jeg håber jeg har inspireret nogle af Jer til at købe lidt lækkert duft til hjemmet, enten det ene eller andet sted :-) 
Og skulle der være nogle spørgsmål jeg ikke har fået besvaret (jeg tvivler, sådan som jeg ævler!!) så skriv endelig til mig :-) 

Sniff sniff 

4 kommentarer:

 1. HOLD DA OP hvor bliver jeg lige glad helt ned i maven dér! Er virkelig beæret over dine fine ord... Tusind TUSIND tak!
  Jeg må prøve den der Midnight Jasmine :) Yankee Candle var også et af de firmaer, der fik mine øjne åbnet for at bruge duftvoks/dufttærter og ikke mindst - dufte man rent faktisk KAN dufte :)
  Fedt at du er så gennemført og bruger sojafyrfadslys også! Good girl! :D
  Tak igen. Kan slet ikke sige det nok.. Det varmer jo helt vanvittigt meget, når jeg stadig er ret grøn som virksomhedsejer, at mine produkter bliver taget så godt imod. Tak tak tak TAK!

  SvarSlet
 2. Jeg er vild med lysene fra yankee candle men skal da lige se lidt mere på dem her ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kom til at skrive svaret i en ny kommentar. Se nedenunder ;-)

   Slet
 3. Ja det bliver du nødt til!! :-) Det er vigtigt at vi støtter de små iværksættere, og da især når de virkelig går af vejen for at give kunderne en god oplevelse!! :-)
  Måske kender du nogen hjemmesider jeg skal prøve? Hvor køber du dine yankee candles? :-)

  SvarSlet